Skip to content Skip to footer

Partij Ike Tjin A Lien – Paul Baak

Een verslag van de interne partij tussen Ike en Paul, met commentaar van Ike. Gespeelde opening van wit: De Witte Leeuw.

“Ik had vandaag de eer tegen Paul te spelen. Als ik van tevoren weet wie mijn tegenstander is, probeer ik mij enigszins voor te bereiden. Dit varieert van openingsvoorbereiding tot eigen analyse (voorzover beschikbaar) van partijen tegenstander. Nu had ik een enkele partij van Paul onze website nagespeeld maar verder geen enkele informatie. Vorige week had hij van Thomas gewonnen en dat betekende een waarschuwing voor mij. Hoe dit aan te pakken ? Ik bedacht om dan maar een opening te gebruiken die ik normaliter met zwart speel : De Leeuw. Wellicht kon ik Paul daar mee verassen. Zie hieronder de partij met wat opmerkingen van mij zelf.”

Leave a Comment

0.0/5