Skip to content Skip to footer

Partij van Duivenbode – Paul Baak

In de vierde ronde van het PK Senioren speelde Paul Baak met zwart tegen Rob van Duivenbode. Paul verteld over zijn partij:

“Al vrij snel zag ik dat eerder zijn centrum en damevleugel niet lekker liep, en dat ik het kon benutten. d3 was zwak, mijn loper op d4 (vandaar 13 ….loper a7) mijn doel en wit stortte wel heel snel in.  19. loper b5 had ik niet gedaan. 8, loper f6x ook niet, een gezonde loper die de druk op het centrum verlicht afruilen. 9. … Dd8 terug i.p.v. Dg6 lijkt zwak, maar ze heeft nu wel haar nagels vrij om te helpen krabben op de damevleugel.

Meer bezorgd was ik over de afwikkeling. Het was wat terughoudend, 26… Dc6 in plaats van  …Tb2 was zwak. 27 Dc7 was geen echte dreiging wegens …Tb1 en na afruil is de witte dame alleen.

38 …Dc7 maakt er een eind aan. Weer een penning en ook niet te vermijden mat, volgens mijn vriend Tarrasch op de computer. 

Paul zag op zet 20 de winnende voortzetting. Een aftrekaanval en een penning leverde hem een volle toren op en een aantal pionnen. 

Leave a Comment

0.0/5