Skip to content Skip to footer

Schaaktafel onthuld in Voorburg


https://leidschendam-voorburg.tv/schaaktafel-onthuld-op-voorburgse-huygenstraverse/

Op de Huygenstraverse in Voorburg heeft Wethouder Astrid van Eekelen samen met  Sport en Welzijn  (SenW) en  Schaakvereniging Voorburg  een schaaktafel geopend.

Initiatief van SenW en schaakvereniging
De schaaktafel was het idee van Marko Leeman van SenW en leden bij de Voorburgse schaakvereniging. Met hulp van de gemeente en door aanspraak te doen op fondsen kon de tafel worden gerealiseerd.

In bijzijn van de enthousiaste schakers knipte de wethouder het lint door en deed een symbolische openingenzet. Een toekomst gemaakt met bakken uit de hemel kwam.

Snelschaak in de regen
Terwijl twee schakers ondanks de lokale stortvloed toch een snelschaakpartij spelen, verplaatst de rest zich naar het naastgelegen The Village. Daar kunnen zij droog, warm en onder het genot van een drankje toch nog schaakpartijen tegen elkaar spelen.

Ook Astrid van Eekelen laat de kans niet voorbijgaan om een partij te spelen, maar moest toch haar meerdere erkennen tegen schaaktalent Fong Li Caljé.

Schaaktafel voor iedereen beschikbaar
Ondanks dat de regen vandaag enigszins roet in het eten gooide, zijn de schakers erg blij met de geplaatste tafel. Ze kunnen dan ook niet wachten tot zij (met beter weer) partijen kunnen spelen.

Mensen die gebruik kunnen maken van de tafel, kunnen doen. is niet eens een eigen set nodig. Deze kan geleend worden bij restaurant Papermoon, restaurant The Village of het Huygens Museum.

Voor die schaken leuk en hier meer willen doen, uitgenodigd worden om eens langs te komen bij Schaakvereniging Voorburg.

Binnenkort ook op het Damplein?
Er werd tot slot ook al een klein tipje van de sluier gegeven: Er zijn inmiddels ook plannen om een schaaktafel op het Damplein te plaatsen.

 

Leave a Comment

0.0/5