Skip to content Skip to footer

Adrey Caljé nieuwe kampioen

Adrey Caljé nieuwe kampioen Schaakvereniging Voorburg

Het interne kampioenschap van de Schaakvereniging Voorburg is een prooi geworden voor Adrey Caljé. Hij bleef Atul Vaishampayan nipt voor. Na 20 ronden was de voorsprong anderhalf punt. Maar ook om de derde plaats werd hard gevochten. Uiteindelijk wist Rob van der Kamp de laatste plek op het podium te bemachtigen. De ondankbare vierde plaats was voor de dit seizoen goed spelende Al Patty.

De competitie bij Schaakvereniging Voorburg bestaat uit twee gedeeltes en zijn een A- en een B-groep met een tussentijdse promotie-degradatieregeling. In de eerste periode heerste Martin Mellens en werd winterkampioen. In de tweede helft was hij beduidend minder op dreef. Mede door een nederlaag tegen Rob van der Kamp werd hij slechts vijfde.

In het tweede gedeelte gingen Adrey Caljé, Rob van der Kamp en Atul als een speer van start. Door een mindere periode viel Rob van der Kamp als eerste af. Door een tweede overwinning op Atul sloeg Adrey Caljé vier ronden voor het eind een gaatje. Met de haven in zicht sloeg de spanning toe. Zowel tegen Al Patty als tegen Hans Visser kroop hij door het oog van de naald. Adrey hield echter stand. Door een remise in de laatste ronde tegen Wim Schouten haalde hij verdiend de titel binnen.

Opvallend dit seizoen was verder het optreden van de jeugdspelers Rudraksha Garg en David Madularea in de seniorencompetitie. Zij beten stevig van zich af en eindigden in de middenmoot. Freek Haaksma viel ook in positieve zin op. Hij speelde vooral voor Kerst geweldig en miste op een haar na de winst in groep B.

De spelers kunnen zich nu richten op de zomeractiviteiten zoals de Zomercompetitie, het schaakcafé in het café Torentje op de derde zondag van de maand en het Cultureel Festival op zaterdag 31 augustus in Voorburg. Het nieuwe schaakseizoen start daarna weer op dinsdag 3 september om 19:45 uur in Wijkcentrum Essesteijn.

 

Foto © 2019 Cissy Caljé

Leave a Comment

0.0/5