Skip to content Skip to footer

Martin Mellens – Adrey Caljé

Seizoen 2013-2014

Martin Mellens is bij de interne competitie al vier jaar ongeslagen kampioen geworden. Op 9 april 2014 ging het, met wat geluk voor zijn tegenstander, mis.

Adrey houdt van gambieten, zo ook van het Benko gambiet. Maar hij komt na de opening al gauw in een mindere positie te staan en staat vervolgens in het middenspel verloren. Om ruimte te maken offert hij zijn paard en doet een wanhoopspoging. Martin verslikt zich hierin en ziet zijn winst omdraaien in verlies.

Na de partij vat Martin het als volgt samen:

“Mijn fout was (verrassenderwijs wat mij betreft) a7. Daarna is zijn aanval te sterk. Ik ga mat of verlies materiaal. Ik had inderdaad de loper moeten geven tegen drie pionnen. Daarna kan ik winnen met mijn verbonden pionnen.

Leave a Comment

0.0/5