Skip to content Skip to footer

Martin Mellens clubkampioen 2016-2017

Dinsdag werden de prijzen van de interne competitie uitgereikt door de voorzitter van de Schaakvereniging Voorburg. Na een jaar lang elke week een partij te hebben geschaakt werd duidelijk wie er met de prijzen vandoor ging. In de B-groep vielen Tom Loorij en Farid Al Patty in de prijzen. In de A-groep werden Rob van de Kamp derde en Adrey Caljé tweede. Martin Mellens ging er met de eerste plaats en de grootste beker vandoor.

Schaken wordt steeds populairder, ook in Leidschendam-Voorburg. Meer en meer basisscholen gebruiken het schaken tijdens de lessen om kinderen te leren plannen, rekenen en te visualiseren.Schaken verbind daarnaast jong en oud.

Schaakvereniging Voorburg is in korte tijd de grootste schaakvereniging van Voorburg geworden. En dit jaar ook de op één na snelst groeiende vereniging van Nederland. Op dinsdagavond spelen er in Wijkcentrum Essesteijn ruim 20 senioren. En op vrijdagavond zelfs bijna 40 jongeren in de leeftijd van 6 tot 15 jaar.

Schaakvereniging Voorburg zal ook aanwezig zijn op 26 augustus bij het Cultureel Zomerfestival op het Koningin Julianaplein met een informatietent en de mogelijkheid om deel te nemen aan een schaakpartij.

In september start er weer een nieuw schaakseizoen. Jong en oud kunnen zich nu al aanmelden via de website: schaakverenigingvoorburg.nl

Foto gemaakt door Marcel Wouters: van links naar rechts, Tom Loorij, Martin Mellens, Adrey Caljé, Farid Al Patty

Leave a Comment

0.0/5