Skip to content Skip to footer

Martin Mellens – Lex Zijlstra

E43: Nimzo-Indisch: Rubinstein: 4…b6

Soms heb je tijdens de partij een gevoel over de stelling dat totaal in strijd is met de werkelijkheid. Dat was bij mij bij deze partij het geval. Voor mijn gevoel ging het heel moeizaam en steeds was ik bang voor zwarte tegenkansen. De computer geeft aan dat ik ongeveer vanaf zet 14 steeds veel beter sta. Een Nimzo Indische partij gaat lange tijd gelijk op, maar Lex speelt wat te  voorzichtig. Hij geeft mij de kans om e4 door te zetten en het centrum te veroveren. Eigenlijk zijn vanaf dat moment de strategische troeven in witte handen. Het uiteindelijke loperoffer is aardig, maar met 22. Pc4 had wit nog sneller kunnen winnnen. Nu ontstaat een voordelig eindspel, maar het blijkt nog knap lastig dit tot een goed einde te brengen. Uiteindelijk blijkt een kwaliteit meer genoeg voor de winst.

Leave a Comment

0.0/5