Skip to content Skip to footer

Paastoernooi

Tekst Titus Hylkema,  Raadsheer Corbulo, 18 april 2019

Afgelopen donderdag werd in de Mantel het jaarlijkse Paastoernooi van Raadsheer-Corbulo gehouden, waarbij ook de leden van SV Voorburg, onze naburige vereniging, waren uitgenodigd. Als vanouds werd er in twee groepen gespeeld, poules A en B, die in sterkte misschien een beetje, maar in competitief opzicht geenszins voor elkaar onderdeden. De gezelligheid staat bij dit toernooi altijd voorop en het werd ook een mooie avond.

Onze voorzitter, Rob, had weer voor de prijzen gezorgd en alvast een van de te winnen Paasstollen aangesneden. Letterlijk een voorproefje van wat er zoal te winnen viel. Ondergetekende, Titus, had de indeling van deze avond op zich genomen en hield gedurende de eerste paar wedstrijden ook de uitslagen bij. Later nam Edo een deel van die taak over.

Poule A bestond uit 8 man, waarbij ook drie mannen van Voorburg waren ingedeeld: Rob van de Kamp, Atul Vaiskampayan (onthoud die naam) en de oude vos Farid Al Patty. En van de eigen vereniging stonden vijf eager beavers aangetreden om het rapidtoernooi zo mogelijk in hun voordeel te beslechten. 

Tot het laatst was het een spannende strijd met een paar serieuze kanshebbers. Muhannad Kamar wist uiteindelijk de meeste punten te verzamelen en werd eerste met 6 gewonnen partijen; hij verloor alleen een partij van Joost Scholten, die met 5 uit 7 ex aequo eindigde met Atul Vaiskampayan. Aardig om te zien dat deze drie toppers in hun onderlinge partijen telkens een punt aan een van de andere twee spelers moesten afstaan. Dat geeft de spanning in de strijd om de groepswinst mooi weer. Verder was ook Sjaak van As in goede doen met een score van 4½ punt. Bert van Dijken werd vijfde met 3 punten en Titus Hylkema, Farid Al Patty en Rob van de Kamp eindigden op de laatste drie plaatsen met resp. 2, 1½ en 1 punt. 

Poule B was zeker niet minder spannend. Naast de oude cracks van onze eigen vereniging viel hier de jonge Voorburger, Rudraksha Garg, op. Jongelui mag je nooit onderschatten en dat geldt eens te meer bij het rapid schaken. De sterkteverhoudingen lagen niet ver uit elkaar en dat blijkt ook uit de uitslagen. Jan de Pree maakte een uitstekende indruk met 5 gewonnen partijen uit 5 gespeelde wedstrijden, maar werd net geen groepswinnaar. Hij kwam wat later binnen en miste daardoor de eerste twee wedstrijden. Jelle van der Heide en Edo Nitzsche konden daarvan ‘profiteren’ in de zin dat zij een ongetwijfeld lastige tegenstander waren kwijtgeraakt, maar zij hadden natuurlijk ook het nadeel dat zij daardoor een wedstrijd minder speelden. Daardoor was het Jelle van der Heide die net een half puntje extra wist te scoren en er met de groepswinst vandoor ging: hij behaalde 5½ punt uit 7 partijen. De tweede plaats was dan toch voor Jan de Pree met 5 uit 5, terwijl Edo daar net achter lag met 5 punten uit 6 partijen. De vierde plaats ging naar Bert van de Sluis 3½ uit 7, terwijl Rudraksha Garg en Bart Walder met 3 punten gelijk op plaats vijf eindigden. Willy Ahn en Rob Heufke waren de hekkensluiters met respectievelijk 1 punt en 0 punten.

Aan het eind van de avond kon iedereen een prijs uitzoeken en kunnen we terugzien op een geslaagd toernooi. 

 

 

Leave a Comment

0.0/5