Skip to content Skip to footer

Seizoen 2017-2018 Senioren

Prijzen seizoen 2017-2018 uitgereikt

Siyar Zengin is dit jaar kampioen geworden van Schaakvereniging Voorburg. In de eerste helft van het seizoen moest hij door een mindere periode nog Adrey Caljé voor zich laten gaan, maar na de kerst was hij oppermachtig. Alle wedstrijden werden gewonnen behalve een onnodig verloren partij tegen Al Patty en een remise tegen terug tredend kampioen Martin Mellens. Nieuwkomer Atul Vaishampayan werd knap tweede. Lange tijd bleef hij in het spoor van Siyar. Een spannende partij in de laatste speelronde werd echter beslist in het voordeel van Siyar. In een eindspel met vrijpionnen aan beide kanten offerde Siyar de kwaliteit, zodat zijn pion kon promoveren tot dame. 

Martin Mellens, de kampioen van de afgelopen jaren, speelde een moeizaam seizoen en werd zwoegend derde. Hij bleef Adrie Goebertus net voor. Al Patty, Rob van de Kamp en Adrey Caljé streden ook lang mee om de podiumplekken, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een vijfde, zesde en zevende plaats. In de laatste speelronde werd hij echter in een spannende partij verslagen. Adrey Caljé mocht zich wel laten kronen als winterkampioen. Hans Visser won, een beetje tot zijn grote verrassing, de B groep.

Op de slotavond werden de prijzen van dit seizoen uitgereikt. De komende maanden kunnen de leden uitrusten, of zich uitleven in de zomercompetitie. Ruim 10 weken heeft iedereen de tijd om zich op te laden en de messen te slijpen voor volgend seizoen. Op de eerste dinsdag in september start de nieuwe competitie.   

 

Leave a Comment

0.0/5