Skip to content Skip to footer

Voorburg 2 aan kop!

Super trots op Voorburg 2 die weer gewonnen heeft! En wat een overwinning. 7 – 1 ! Om precies te zijn: 6 overwinningen en 2x een remise. Op het moment van schrijven staat Voorburg 2 bovenaan en kan alleen Rijswijk ons deze ronde evenaren, maar Voorburg 3 gaat dat voorkomen! Per partij is er weer een linkje naar chess.com. 

Hier staan alle partijen: https://www.chess.com/c/AwSRmKz6

Bord 1: Vink, C. (Kees) – Langeveld, R. (Rik) ½ -½ 

Als je team zo goed speelt, dan ben je toch ontevreden met een Remise. Zeker als je na afloop ziet dat je beter staat. In de eindpositie waar we zetten herhaalde heb ik lang zitten rekenen en ik zag geen concrete aanval. Achteraf gezien had ik door kunnen gaan, maar zonder een analyse bord is de positie toch wel lastig. Uiteindelijk een snelle remise zonder gevolgen. 

Link: https://www.chess.com/analysis/library/5dkmatcikn?tab=analysis

Bord 2: Ferschtman, F. (Felix) – Kuhling, Y. (Yvo) 0 – 1

Yvo had de langste partij van de avond. Met nog weinig tijd op de klok wist hij zijn veel betere positie om te zetten in een overwinning. 

Link: https://www.chess.com/analysis/library/5YnD5nmMup?tab=analysis

Bord 3: Brizee, W.S. (Willem) – Kroon, J. (Jan) 0 – 1

Soms krijg je een partij in je schoot geworpen! Het was een gebalanceerde partij tot een blunder. Deze werd door Jan direct afgestraft. Stiekem heeft hij nog langer moeten doorspelen, maar dit was natuurlijk al compleet gewonnen. 

Link: https://www.chess.com/analysis/library/4psHv2y78S?tab=analysis

Bord 4: Man de, P.M.J. (Peter) – Grammatico, S. (Sergio) 0 – 1

Een zeer strakke partij van Sergio! 93.5% accuraat en ook nog een prachtig torenoffer. 

Link: https://www.chess.com/analysis/library/4h2Zoosxu4

Bord 5: Steemers, V. (Vincent) – Kamp van de, R. (Rob) ½-½ 

Hier mis ik nog intel. Ik heb Rob horen zeggen dat hij lang heeft moeten verdedigen. Gelukkig toch punten binnen gehaald! 

Bord 6: Woestenenk, J. (John) – Boheemen van, T. (Tom) 0 – 1

Nog een partij waarbij strak gespeeld werd. Volgens de computer had Zwart lang een klein voordeel. Net toen het erop leek dat dit voordeel weer weg was, maakte wit een blunder en verloor de partij. 

Link: https://www.chess.com/analysis/library/2SGJxVTJhL

Bord 7: Jacobs, H. (Hans) – Kuhling, C. (Cosmo) 0 – 1 < Man of the match

Dit is toch wel mijn favoriete partij van de avond, ondanks de hoge concurrentie. Cosmo drukt de tegenstander langzaam weg en offert ook nog eens zijn toren. 2 briljanten zetten en een accuratie van 88%. Prachtige partij. 

Link: https://www.chess.com/analysis/library/E2kMhJTyx

Bord 8: Lohrer, M.T.A. (Marcus) – Cheng, D. (Denie) 0 – 1

Dit was wel een leuk verhaal. Denie kwam te laat voor zijn partij en was, zoals we hem kennen, na 10 minuten alweer klaar. Maar weer een goede partij waarbij zijn tegenstander veel blunderde. 
Link: https://www.chess.com/analysis/library/3V7J5y9JCN

Leave a Comment