Skip to content Skip to footer

Mees van Koppen schoolschaakkampioen 2016

Op zondag 18 december werden de Haagse kampioenschappen voor basisscholieren gespeeld. Kinderen uit de groepen 3 t/m 8 speelden in elke groep om de titel. Winnaar in groep 8 mag zich een jaar lang Scholierenkampioen HSB noemen. Regerend kampioen was Jie-Ren die zijn titel niet meer kon verdedigen want middelbare school.

4 Voorburgse Meesters , die uiteraard ook op een basisschool zitten, deden mee. Mees, Simon en Timo in groep 8 , David in groep 5. Simon en Timo behaalden beiden in 7 ronden een fraaie 4 punten. Met zo’n score heb je gewoon een goed toernooi gespeeld.

Mees schaakt 2 keer in de week. Want hij krijgt ook schaakles op de sint Maartensschool waar ik ook les geef. En ja, ook Jie-Ren zat vorig jaar daar op de basisschool. Mees had er duidelijk zin in want de ene na de andere tegenstander werd verslagen. Met een fenomenale 100% score haalde hij de felbegeerde titel binnen. Zo blijft deze titel Schoolschaakkampioen lekker in Voorburg.

Tot slot meester David. Hij blijft maar verbazen. Deze keer streed hij tot aan de laatste ronde om de titel in kampioen in groep 5. Echter door een nederlaag tegen de uiteindelijke winnaar, eindigde hij heel mooi als 2e. Proficiat David !!!

Leave a Comment

0.0/5