Skip to content Skip to footer

Update Haarlemse Meesters Open

We zijn inmiddels op de helft van het toernooi. Vandaag was ronde 5 en tijd om even de tussenbalans op te maken. Prajit heeft 1 punt en David 1,5 punt uit 5 ronden. Dat lijkt tegen te vallen maar is zeer relatief. Onze jonge pupillen spelen voor de eerste keer een lang en zwaar toernooi met serieuze tegenstand en normale bedenktijd.

Beiden een gemiddelde tegenstand van ruim 1500 rating en dan is deze score helemaal niet verkeerd. Prajit een winstpartij tegen een dikke 1500 speler en vervolgens tegen ruime 1600 + spelers. Dan mogen we niet verwachten dat hij deze spelers even weg tikt. Voor David bijna hetzelfde verhaal. 3 remise partijen tegen 1500 + spelers is zeker geen verkeerd resultaat.

Je ziet ze met de dag beter spelen , meer bedenktijd gebruiken en creatief in de opening spelen. Er komen zelfs enkele eindspelen op het bord. Dat is wellicht het moeilijkste onderdeel van het spel en kun je alleen goed spelen met veel ervaring in je rugzak. Met nog 4 ronden voor de boeg heb ik alle vertrouwen in hun spel.

Jullie jeugdleider begon het toernooi slecht met een verlies in een gewonnen stelling. Zo’n nederlaag kan dan wat lang in het hoofd blijven hangen. Zo ook bij mij. Twee remises volgden en de laatste twee ronden twee maal een overwinning. Het gaat nu de goede kant op en wie weet wat er nog mogelijk is in de ranglijst. Wordt vervolgd.

Leave a Comment

0.0/5