Skip to content Skip to footer

Verslag JCK 10-10-2021

Op zondag 10 oktober vertrokken we ’s morgens vroeg met twee auto’s naar Spijkenisse. In Spijkenisse vonden de Jeugdclubkampioenschappen AB (t/m 18 jaar) plaats. Deze categorie is vaak ondervertegenwoordigd in het jeugdschaken, omdat kinderen naarmate ze ouder worden vaak stoppen met schaken door bijvoorbeeld drukte door schoolwerk. Dit bleek dit jaar ook weer van toepassing, met een mager aantal van zes teams in de categorie AB. Het team van Voorburg bestond uit Quinten Kühling, Rudraksha Garg, Naman Radkar en Elin Francis. Dit jonge team, met een gemiddelde leeftijd van 13 jaar, nam het op tegen jeugd van maximaal 5 jaar ouder. En wat hebben ze knap gestreden! Van de vijf rondes had het team één Bye, wat Clair (de moeder van Elin) en mij het perfecte moment leek om even wat frisse lucht te nemen. Met z’n zessen zijn we op pad gegaan, waarbij we in de volle zon van onze lunch genoten en het centrum hebben ontdekt. 

 

Lunchen in Spijkenisse

Na een lange dag eindigde het team op een vierde plek met 4 matchpunten (= twee wedstrijden gewonnen). De leeftijd van de tegenstanders hield het team van Voorburg niet tegen, een top prestatie! 

 

Uitslag JCK AB

Het record voor de langste partij ging naar Quinten, die na een uur de winst helaas aan zijn tegenstander moest geven.

Quinten als laatste bezig

Het was een geslaagde dag, met hopelijk veel leermomenten voor de kinderen. Met dank aan Yvo (vader van Quinten) en Parul (vader van Rudraksha) voor het brengen en ophalen van de kinderen, Clair voor haar aanwezigheid, en natuurlijk de kinderen zelf voor hun prestaties. Hieronder nog wat foto’s voor de sfeerimpressie.

 

Elin (links) en Naman (rechts)   

 

Rudraksha (links) en Quinten (rechts)

 

Team Voorburg AB

Leave a Comment

0.0/5