Skip to content Skip to footer

Voorburg 2 voor de wasmachine!

Voorburg 2 heeft gewonnen met 6,5-1,5 tegen DSC9. Om maar gelijk aan het rekenen te slaan. We hebben nog 1 overwinning en 6 punten nodig om niet meer in te halen te zijn. We moeten natuurlijk scherp blijven maar we hebben goede papieren. Hieronder de partijen.

Bord 1: Dejan Oskam vs. Rik Langeveld

De partij was eigenlijk nog een stuk langer. Na mijn blunder was mijn motivatie tot goed noteren een beetje weg. Uiteindelijk heb ik de partij toch nog weten te winnen, maar het was niet fraai.

Bord 2: Yvo Kuhling vs. Abel Drenthen

Mijn partij was een paar zetten spannend. Ik opende met het Queen’s Gambit, waarop mijn jeugdige tegenstander koos voor een Slavische voortzetting. Leuk. Zwart’s witveldige loper trok fier ten strijde maar werd na e6 buitengesloten van verdedigend werk. Ik kreeg uitzicht op een verzwakte damesvleugel. Eerst besloot ik zijn loper af te ruilen met een paard, meestal een prima deal. Midden op het bord verscheen een poisoned pawn, een bekende trap in deze stelling. Afblijven en door ontwikkelen, zei ik tegen mezelf. De beslissing kwam eigenlijk een beetje uit de lucht vallen toen ik op zet 13 zijn dame mocht pinnen met mijn loper. Daarna schoven we obligaat nog wat door, maar op zet 28 vond zwart het zelf ook welletjes.

Bord 3: Hugo Tolman vs. Sergio Grammatico

Sergio heeft gewonnen en blijft het enige teamlid die nergens punten heeft laten liggen. Maar op het moment heb ik nog geen verslag van hem gehad. Wordt misschien later aangevuld.

Bord 4: Jan Kroon vs. Timo Vesters

Ik heb op zet 21. blijkbaar een torenoffer gemist, maar zijn serie zetten f6 en vooral Qb6 waren inaccuraat en ik kon verschillende dreigingen tegelijk creëren. Accuracy van 94.

Bord 5: Lina el Khaddari vs. Tom van Boheemen

De paardendans. Het was een redelijk droge QGD lijn die lange tijd gelijk opging. Op een gegeven moment verloor zwart de grip op de partij. Op het einde had wit twee vrij pionnen op de damesvleugel en kon zwart opgeven.

Bord 6: Denie Cheng vs. Charlie Ronald Hylarides

Uitslag: 1/2 – 1/2

Bord 7: Leon Mau-Asam vs. Cosmo Kuhling

We speelden een Benko gambit declined op bord 7. Wegens een tactisch verkeerde pionnenzet g4 door wit kon zwart de koningsvleugel openbreken en was het samen met de druk op de damesvleugel niet meer te houden. Met 2 pionnen minder gaf mijn tegenstander het eindspel op, en is deze partij met 90.9% accuracy mijn beste Benko tot nu toe!

Bord 8: Dorus Brouwer vs Aaron man Ruladhar

Mijn zevenjarige tegenstander speelde geweldig voor zijn leeftijd maar miste een aantal stap 2 taktieken waardoor de pot niet lang duurde.

Leave a Comment