Skip to content Skip to footer

Voorburg uitgeschakeld voor HSB beker

Het team van Voorburg is in de competitie voor de HSB-beker in de eerste ronde uitgeschakeld. Tegen het sterke WSC werd het na een spannende avond 1,5-2,5. Aan alle borden bleken de spelers aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk bleek WSC wat gelukkiger en slagvaardiger.

De strijd werd uiteindelijk beslist aan het derde bord. Rob van der Kamp besloot zijn paard te offeren voor een koningsaanval die er gevaarlijk uit zag. Zijn zwarte zware stukken stoomden op richting de witte koning, die werd beschermd door een kluitje witte stukken die niet goed samen werkten. Het was niet goed te zien hoe dit zou aflopen. Bovendien waren beide spelers in tijdnood, waardoor de spanning naar het kookpunt steeg. Uiteindelijk sloeg de aanval niet door. Wit kon zijn dame bij de verdediging betrekken, waardoor Rob niet meer aan afruil kon ontkomen. Met een stuk meer haalde de WSC-speler in het eindspel de buit binnen.

Bij de andere borden was de stand in evenwicht. Siyar Zengin gaf met wit geen krimp en behaalde een soepele remise. Ike Tjin á Lien daarentegen had het moeilijk. Hij verloor de kwaliteit, maar had door het bezit van het loperpaar en een actieve dame wel wat tegenkansen. Door de kwaliteit terug te geven kon zijn tegenstander het initiatief nemen. De onbeschermde koning van Ike was daarna machteloos tegen de beukende vijandelijke stukken.

Martin Mellens wist zijn partij na halsbrekende toeren te winnen. Hij won in het middenspel een pion, maar daarvoor kreeg zijn tegenstander wel een zeer actieve stelling. Martin zijn toren en paard stonden hulpeloos in een hoekje. Door een opgerukte vrijpion wurmde hij zich los. Zijn tegenstander verslikte zich vervolgens in het eindspel, waarna zijn koning werd mat gezet.

In de bekercompetitie speelt Voorburg meestal tegen teams die op papier een stuk sterker zijn. Strijd leveren en een leuke partij spelen is dan vooral het motto. Deze keer lukte dat goed. Leuke partijen en kansen tot op het laatst. Alles bij elkaar een eervolle nederlaag.

Leave a Comment

0.0/5